fb

trisana_immunolettenkSuplement diety opracowany przez dr Michana Helma na podniesienie odporności organizmu. Stanowi wspomaganie codziennego odżywiania dla optymalnego funkcjonowania organizmu, zwłaszcza układu odpornościowego z witaminą C, E, cynkiem i colostrum, które est o bardzo wysokiej jakości sproszkowane o naturalnym malinowym smaku (sproszkowane maliny). Zawiera wysokowartościowe colostrum wołowe z naturalnymi immunoglobulinami zawartymi w siarze, która pozyskiwana jest w Niemczech z mleka krowiego w ciągu pierwszych dni po wycieleniu, w warunkach ścisłej kontroli odpowiadających normom UE.

Skład preparatu stanowi pierwsze mleko, wytwarzane po narodzinach cielaka. Zawarte w nim składniki działają jak katalizator i aktywują własne mechanizmy obronne. Siara zmienia się w normalne krowie mleko po 3 do 5 dniach od narodzin cielaka. Siara krów w składzie jest niemal identyczna ze składnikami pierwszego mleka matki. Zawiera przede wszystkim substancje odpornościowe (czynniki wzrostu, przeciwciała i składniki odżywcze) w 40 – krotnie wyższym stężeniu niż występują w ludzkiej krwi.

Ważna jest jakość siary. W skład produktu wchodzi lliofilizowana na zimno, sproszkowana siara i zawiera standaryzowany na co najmniej 18% IgG. Inne produkty tego typu o porównywalnej cenie zawierają, tylko 7%IgG! Colostrum z naturalnymi przeciwciałami pochodzi z niemieckich firm, uzyskane ze ściśle kontrolowanego z mleka krowiego, przygotowane przez delikatną liofilizację na zimno, dzięki czemu wszystkie cenne składniki pozostają zachowane.

Skład

Zawiera liofilizowane colostrum, ekstrakt z wiśni acerolii, maliny, czerwone buraki, witaminę C i E, ważne dla ochrony antyoksydacyjnej struktury komórek jak również białek i lipidów oraz cynk, który wspomaga układ odpornościowy i procesy gojenia.