fb

Zhenlu SanZHENLU SAN – ekstrakt wspomagający odporność organizmu

Od dawna oczekiwany w Europie – suplement diety.

 

Rekomendacja prof. Graczyk!
oraz
Główny Inspektorat Sanitarny
Wojskowy Instytut Medyczny

Główne substancje biologicznie czynne zawarte w Zhenlu San pochodzą z soku z liści aloesu, kłącza kurkumy jawajskiej, alg morskich pn: Spirulina, korzenie żeńszenia oraz grzyba chińskiego, pn: Cordyceps sinensins.

Ekstrakt z grzybów Cordyceps sinensis jest używany w Tradycji Chińskiej od wielu tysięcy lat jako immunostymulator w stanach imunosupresji i imunomodulator. Wykazuje działanie stymulujące na układ immunologiczny.

Ekstrakt z żeńszenia czerwonego zawiera jako substancje czynne glikozydy, saponiny, pektyny, olejki eteryczne, które również działają jako immunostymulatory, a także wykazują działanie lekko uspokajające i wspomagające pracę układu krążenia.

Sok z liści aloesu otrzymywany z liści pozbawionych skórki. Wspomaga działanie układu odpornościowego i układu pokarmowego. Wspomaga oczyszczanie organizmu.

Kurkuma (ekstrakt kłączy kurkumy jawajskiej) jest używana jako przyprawa do wielu potraw. Wspomaga działanie układu pokarmowego.

Spirulina zawiera karetonoidy i chlorofil, wykazuje działanie antyoksydacyjne i immunostymulujące.

 

Zhenlu San wykazuje stymulujące działanie zarówno na układ odpornościowy, układ krwionośny jak i pokarmowy, dlatego można stosować go jako suplement diety wspomagający w stanach:

obniżonej odporności

– w okresach rekonwalescencji tj. zdrowienia organizmu

– w stanach chronicznego zmęczenia

– antybiotykoterapii

– w okresie jesienno-zimowym.

Główne substancje biologicznie czynne zawarte w Zhenlu San pochodzą z Cordyceps Sinensis (CS) oraz Czerwonego Żeńszenia. Cordyceps Sinensis to substancja pochodząca ze specjalnego rodzaju grzybka Cordycepic Fuyngus.

Ekstrakt etanolowy z tych grzybków jest używany w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej od wielu tysięcy lat przy schorzeniach takich jak: stany zapalne, infekcjach bakteryjnych i wirusowych jako immunostymulator w stanach immunosupresji i jako immunomodulator w przypadku chorób autoagresywnych, a także jako wspomagający leczenie w chorobach nowotworowych. Działanie przeciwnowotworowe związane bardziej z działaniem stymulującym na układ immunologiczny niż bezpośrednią cytotoksycznością w stosunku do komórek nowotworowych. Podawany chorym na nowotwór powoduje wzrost białek markerowych co pozwala uczynić własny nadzór immunologiczny. Zażywanie w przebiegu chemioterapii wspomaga organizm i pomaga utrzymać aktywność komórek naturalnego zabijania, mimo immunosupresyjnego działania cytostatyku. Zhenlu San wykazuje stymulujące działanie zarówno na układ biało-krwinkowy, jak i na czerwono-krwinkowy. Ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe dlatego można stosować jako suplement diety wspomagający. Ekstrakt z żeńszenia zawierający jako substancje czynne glikozydy ,saponiny, pektyny, olejki eteryczne, witaminy z grupy B szczególnie BI, B2 oraz witaminę C, żelazo i magnez. Ekstrakty z żeńszenia czerwonego działają jako immunostymulatory, działają uspokajająco na układ nerwowy, poprawiają pracę układu krążenia. Można powiedzieć, że Zhenlu San ma działanie immunomodulujące przy wywołującym immunosupresję jako skutek uboczny leczenia np. chemioterapii, przewlekła antybiotykoterapia, wspomaga terapię tocznia rumieniowatego lub choroby reumatoidalne. Ma działanie ochronne dla narządów miąższowych, a w szczególności dla wątroby i nerek.

ZHENLU SAN – jest preparatem odżywczym, nie wykazującym żadnych efektów ubocznych, który powinien być używany jako wspomagający w leczeniu cytostatykami przy przewlekłej antybiotykoterapii oraz w czasie rekonwalescencji po ciężkich zabiegach operacyjnych lub urazach z dużą utratą krwi. Należy również stosować jako wspomagający w niewydolności układu immunologicznego, można stosować jako kurację odpornościową zapobiegającą grypie przed jesienią oraz zimą.

Dawkowanie i sposób użycia: doustnie (pół godziny przed lub pół godziny po posiłku) 1 lub 2 razy dziennie po jednej fiolce. Przed użyciem wstrząsnąć. Pojawiający się osad na dnie fiolki stanowi nieodłączna część produktu.