MistifyMistify to zestaw unikalnych składników, bogaty w źródło substancji odżywczych, jakim jest sok z jagody Acai, która dostarcza organizmowi energię i wszelkie niezbędne substancje odżywcze. Jest to jeden z najlepszych przeciwutleniaczy. Naukowcy udowodnili, że Mistify zmniejsza szkody powodowane przez wolne rodniki o 43%!

100g soku MISTYFY = 20 000 ORAC

1 dzienna porcja 60 ml = 6000 ORAC

Chroni przed tzw. stresem oksydacyjnym, potrafi zapobiegać utracie długoterminowej pamięci oraz zdolności uczenia się w średnim wieku oraz ochrania układ krwionośny.

.

.

Właściwości

  • Wzmacnia system immunologiczny
  • Skutecznie wspomaga odchudzanie
  • Zwiększa wytrzymałość i witalność organizmu
  • Podwyższa poziom energii i libido
  • Poprawia sprawność fizyczną
  • Hamuje proces starzenia
  • Odbudowuje chrząstkę stawową
  • Zapobiega tworzeniu złogów w arteriach
  • Zmniejsza wzdęcia

Skład

Jagoda Acai (Euterpe oleracea) – talegendarna jagoda to samo zdrowie. Bogata w witaminy B1, B2, B3, witaminy E, witaminy C oraz fosfor, wapń, białko, potas i dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6, Omega 9, różne typy polifenoli miedzy innymi flawonoidy i antocyjany, antyoksydanty spowalniające proces starzenia, błonnik i fitosterole , które w synergii z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi wspomagają kontrolę poziomu cholesterolu w organizmie. enzymy odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie komórek, działa na nasz organizm jak leczniczy balsam. W preparacie jest jej aż 51%. Współczynnik ORAC , oceniający zdolność pochłaniania wolnych rodników dla jagody Acai wynosi nawet 1026, co jest 20-krotnie większą wartością niż dotychczas znane źródła. Dzięki temu pozwala nam czuć się dłużej młodo i witalnie. Acai sprawdza się w walce ze starzeniem oraz w utrzymaniu w dobrej kondycji naszego serca.

Borówka amerykańska – Vaccinium corymbosum – jest magazynem przeciwutleniaczy. Pomaga kontrolować poziom cholesterolu, poprawia wzrok i pamięć, może spowolnić występowanie zaburzeń umysłowych, które z wiekiem są coraz bardziej dokuczliwe. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy wpływa na zdrowie serca i naczyń krwionośnych.

Jagoda czarna – Vaccinium myrtillus zawiera mieszaninę flawonoidów i antocyjanin, bogatych w przeciwutleniacze. Poprawia wzrok, zapobiega powstawaniu wolnych rodników, utrzymuje zdrowy poziom cholesterolu i ma działanie przeciwzapalne. W 100 gramach wartość ORAC ok. 13427

Czerwona malina – Rubus idaeus zawiera białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały, by przeciwdziałać starzeniu się. Bogata w antocyjaniny, jak również kwas elagowy przywraca zdrowie komórkom. (ok.6.058 ORAC)

Lycium – Lycium Fruit Extract – Lycium barbarum – Goji Berry – Wolfberry jest owocem cenionym w medycynie chińskiej od tysięcy lat. Oczyszcza wątrobę, reguluje pracę żołądka, wzmacnia nerki, poprawia ostrość wzroku, opóźnia procesy starzenia. Współczesne badania udowodniły, że goji przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi. Jest wyśmienitym antyoksydantem. Zawiera 18 rodzajów aminokwasów, w tym osiem egzogennych aminokwasów- min. izoleucynę oraz tryptofan. Warto zaznaczyć, że przemiany tryptofanu są źródłem istotnych związków, takich jak serotonina, która między innymi jest niezbędna dla prawidłowego snu oraz melatonina, która odpowiada za regulację dobowego cyklu snu i czuwania. Goji zawiera 21 minerałów głównie cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor Jest bogatym źródłem w tym beta-karotenu oraz zawiera także witaminy B1, B2, B6 oraz witaminę E.

Czerwone Winogrono – gatunek winogron Vitis jest źródłem ogromnej ilości przeciwutleniaczy z wysoką zawartością flawonoidów, witaminy C, antocyjanin, polifenoli i potasu. Wspomaga system sercowo-naczyniowy, zdrowie oczu i reguluje poziom cholesterolu. Dodatkowo, wykazuje własności antywirusowe, wspomaga pracę mózgu, a nawet może ograniczać wzrost komórek nowotworowych.

Zielona Herbata – Camellia sinensis jest potężnym źródłem przeciwutleniaczy, fluorku. Wspomaga system immunologiczny, przywraca zdrowie komórek

Współczynnik ORAC , oceniający zdolność pochłaniania wolnych rodników dla jagody Acai wynosi nawet 1026, co jest 20-krotnie większą wartością niż dotychczas znane źródła.

Dzięki temu pozwala nam czuć się dłużej młodo i witalnie. Owoce jagody Acai zawierają różne typy polifenoli miedzy innymi flawonoidy i antocyjany. Antyoksydanty spowalniające proces starzenia. Jagoda Acai zawiera również błonnik i fitosterole , które w synergii z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi wspomagają kontrolę poziomu cholesterolu w organizmie. Acai sprawdza się w walce ze starzeniem oraz w utrzymaniu w dobrej kondycji naszego serca.