VIRUMIN_Z_WORECZKIEM.jpg.thumb_150x120VIRUMIN wspomaga odchudzanie, oczyszcza organizm z toksyn, nadmiaru wody i tłuszczu, reguluje poziom cukru w krwi, cholesterol oraz przemianę materii, wspomaga pracę jelit i ich oczyszczanie, poprawia elastyczność i wygląd skóry. Najlepszy do codziennego uzupełniania witamin i minerałów. Produkt polecany również dla diabetyków! VIRUMIN zdobył wiele nagród jako polski produkt dla zdrowia. VIRUMIN to wyjątkowy naturalny preparat z zawartością 40% specjalistycznie przygotowanej łuski gryki i suszonych owoców w postaci saszetek. Jedna saszetka pozwala przygotować do 0,5 l najwyższej jakości napoju za jedyne 57 groszy (opakowanie 120 saszetek ), a odpowiednia kompozycja gwarantuje znakomity smak, zapach, kolor i działanie.

Wszystkie składniki zawarte w łusce gryczanej mają znaczący wpływ w zapobieganiu chorobom serca, rozwojowi nowotworów, oczyszczają organizm z wolnych rodników, usprawniają funkcje trzustki, regulują ciśnienie, cholesterol, poziom cukru we krwi, zwiększają odporność oraz wzmacniają wydolność organizmu, poprawiają wygląd skóry! Wybitny skład Viruminu wpływa pozytywnie na oczyszczanie i odżywianie organizmu, co ma istotne znaczenie przy odchudzaniu, reguluje ciśnienie krwi, usprawnia przemianę materii, ułatwia regularne wypróżnienia, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, pomaga usuwać z organizmu metale ciężkie i toksyny. Stosując go 3 razy dziennie w postaci herbatki lub zimnego napoju (latem) – odczuwalna jest poprawa dobrego samopoczucia, dużej witalności. Znika przykry zapach potu, poprawia się wygląd i elastyczność skóry, wzmacnia naczyńka, stymuluje pracę jelit. Pięknie opakowany – doskonale nadaje się na prezent dla najbliższych !

Skład: VIRUMIN: łuska gryczana (40%), owoc czarnej porzeczki, herbata zielona, owoc maliny, owoc aronii, owoc dzikiej róży, jabłko, liść mięty, kwiat hibiskusa, kwiat malwy czarnej.

Skład minerałów i witamin: Virumin w swoim składzie zawiera bogactwo wapnia, krzemu, żelaza, miedzi, chromu, cynku, kobaltu, molibdenu, boru, jodu, siarki, manganu, kwasów organicznych , witamina C, P – rutyna, pektyny, prowitamina A. Zawiera również witamin z grupy B – B1, B2, B6, PP, P, E, K oraz antocyjany podobnie jak witaminy C,E,A – należą do tzw. antyutleniaczy zapobiegających tworzeniu szkodliwych cząstek tlenu. Działalność antocyjanów opóźnia proces starzenia, dzięki temu iż wychwytują one i unieszkodliwiają wolne rodniki, które uszkadzają struktury komórkowe organizmu. Antocyjany usprawniają także przemianę materii, a zwłaszcza gospodarkę tłuszczową organizmu, łagodzą dolegliwości trzustki i wątroby. Łuska gryki jest ewenementem w świecie przyrody ze względu na zawartość aż 6 flawonoidów (isoritexin, rutynę, orientin, vitexin, guercetin, isoorientin ) oraz wykazuje wybitną działalność antyutleniajęcą.