fb

najnowszy-GREENS-430x7437.2 Greens – mieszanka ok. 20 sproszkowanych, ekologicznych zielonych roślin i warzyw

Składniki – wszystkie posiadają certyfikat organiczności

Mieszanka alkalizujących traw

Trawa jęczmienna – zawiera 4 razy więcej wapnia niż mleko, co najmniej 5 razy więcej żelaza niż szpinak, tyle białka co porcja steku, bogata we wszystkie niezbędne aminokwasy; 23% trawy jęczmiennej to przyswajalne białko, zawiera kompleks 13 witamin i 12 minerałów; jest prawdziwie „superodżywcza”.

Trawa pszeniczna – zawiera witaminy, minerały, enzymy, aminokwasy i chlorofil, zawiera ponad 90 minerałów, w tym te najbardziej alkaliczne (potas, wapń, magnez i sód); ma więcej witaminy C niż pomarańcze, więcej witaminy A niż marchew, zawiera 19 aminokwasów (budulec białek).

Liście lucerny – pełne witamin i minerałów, posiadają 35% z białka. Lucerna używana przez Chińczyków od VI w. jako zioło lecznicze, nazywana „Ojcem Wszystkich Roślin” ze względu na korzystny wpływ na niemal wszystkich narządy ludzkiego ciała.

Trawa owsiana – doskonałe źródło beta-karotenu, witaminy C i K, kwasu foliowego, witamin z grupy B, białka, błonnika i wapnia, daje zauważalne zwiększenie energii i wytrzymałości, spożywane przez ludzi od starożytności.

Mieszanka energetyczna roślin z dużą zawartością błonika

Brązowy ryż – zapewnia długotrwałą dostawę energii, bogaty w niezbędne aminokwasy, zawiera wysoki poziom potasu i magnezu, jest hipoalergiczny, lekkostrawny i przyjemnie słodki
(nie powoduje wzrostu poziomu cukru we krwi).

Inulina – rozpuszczalny błonnik z korzenia cykorii, wspomaga układ pokarmowy, świetny pre-biotyk, wspomaga funkcjonowanie dobrych bakterii pro-biotycznych.

Pietruszka – jest przebogata w antyoksydanty, ma bardzo silne działanie przeciwzapalne, pomaga wspierać układ odpornościowy, uprawiana od ponad 2000 lat jest najbardziej popularnym ziołem na świecie.

Kapusta – bogata w kwas foliowy, witaminę C, beta-karoten i błonnik, ma potężne działanie przeciwzapalne, zawiera dużo żelazo i siarki, wspomaga zdrowe odchudzanie.

Liście mniszka lekarskiego – mniszek lekarski wspiera prawidłową pracę pęcherzyka żółciowego i wątroby, stanowi naturalne źródło wapnia, potasu, fosforu, cynku i żelaza, dostarcza witamin A, B, C i D, ma działanie oczyszczające krew, działa jako naturalny środek moczopędny i łagodnie przeczyszczający.

Marchewka – według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Harvarda pomaga zmniejszyć ryzyko udaru; twierdzi się, że z powodu zawartości beta-karotenu poprawia widzenie, jest potężnym antyoksydantem, wspomaga układ krążenia.

Jarmuż – bardzo silny antyoksydant, bogaty w błonnik, zmniejsza apetyt, działa przeciwzapalnie, bogaty w wapń, miedź, żelazo i mangan.

Szpinak – bogaty w błonnik, skutecznie obniża ciśnienie krwi, pełen antyoksydantów, zwiększa odporność, pomaga budować mocne kości.

Kiełki brokułów – zawierają sulforafan, który zdaniem naukowców z Uniwersytetu Johna Hopkinsa pomaga zapobiegać chorobie nowotworowej; pomagają zmniejszyć stany zapalne, pomagają chronić przed bateriami helicobacter pylori.

Mieszanki smakowe

Jabłka – badania pokazują, że jabłka obniżają poziom cholesterolu, zmniejszają ryzyko raka, chronią mózg przed chorobą Alzheimera, pomagają w zdrowym odchudzaniu.

Maliny – mają wiele właściwości zdrowotnych, ale w naszej mieszance używamy ich głównie ze względu na walory smakowe.

Guma guar – naturalny środek oczyszczający, dobre źródło błonnika, daje uczucie sytości, obniża apetyt.

Ekstrakt z owocu luo chan kuo – nie podnosi poziomu cukru we krwi, wspiera zdrową pracę serca, ma właściwości silnie antyoksydacyjne, przez Chińskich mnichów nazywany „Owocem Długowieczności” już w XIII w.; jest ok. 200 razy słodszy od cukru.