Vita Micella to naturalny, liofilizowany i micelizowany produkt spożywczy wytworzony z czarnej jagody, wiśni, czarnej porzeczki, maliny i buraka.
Działanie
- preparat ogólnie wzmacniający i witalizujący
- wzmacnia układ immunologiczny
- odtoksycznia organizm
- spowalnia procesy miażdżycowe
- poprawia regenerację wątroby
- jest niezbędny w dietach antyrakowych, po chemioterapii i awitaminozie
- ze względu na zawartość naturalnej LUTEINY wybitnie poprawia wzrok, stosuje się przy chorobach oczu (światłowstręt, katarakta, jaskra)
- zapobiega tworzenia się zakrzepów, żylaków, czopowaniu się naczyń krwionośnych, udrażnia żyły, wzmacnia naczyńka włosowate
- poprawia pracę serca, działa przeciwzawałowo, wzmacnia mięsień sercowy
- stosuje się w terapiach antystresowych, nerwicach wegetatywnych, stanach lękowych, epilepsji
- wspiera dotlenianie i regenerację mózgu, chroni komórki neuronowe, poprawia pamięć, refleks, sen
- podaje się przy chorobach krwi, niedokrwistości, anemii, białaczce, hemofilii, oczyszcza krew
- normalizuje ciśnienie tętnicze, zmniejsza poziom cholesterolu
- pomaga zwalczać bakterie: gronkowca złocistego, paciorkowca, tyfusu, czerwonki, coli, wspomaga likwidacje pleśniawek i grzybic
- oczyszcza nerki i kanaliki moczowe
- pomaga likwidować kamienie żółciowe i nerkowe
- pozytywnie wpływa na narządy rodne kobiet, zmniejsza bóle menstruacyjne i krwawienie
- spowalnia efekt starzenia, neutralizuje wolne rodniki
- przyspiesza regenerację komórek
- odnawia splot kolagenowy i tkankę łączną
Przeciwwskazania: alergia na wymienione owoce i warzywa
Firma Guardian International jest całkowicie polską firmą, która powstała w maju 2004 roku. Od tego czasu dostarcza na rynek naturalne owocowo-warzywne produkty, (wytwarzane z owoców i warzyw wyhodowywanych na ekologicznie czystych plantacjach), pod nazwą NEW LIFE czyli NOWE ŻYCIE. Najsilniejszym atutem firmy jest połączenie dwóch technologii – liofilizacji i micelizacji.
Liofilizacja to pewna odmiana metody suszenia, poprawiająca w sposób zdecydowany zarówno zawartość w produkcie czynników aktywnych jak i czystość produktu. Podczas liofilizacji kryształki zamrożonej wody są usuwane z produktów spożywczych wraz z zanieczyszczeniami takimi jak azotyny poprzez sublimację (w próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną z pominięciem stanu ciekłego). Dzięki temu produkt jest suszony ze stanu zamrożonego a przetwarzania żywność pozwala zachować najcenniejsze składniki i właściwości: witaminy, białka, składniki mineralne, zapach, smak, kolor itp. Taki produkt po zetknięciu się z wodą przy przygotowaniu posiłku odzyskuje właściwości bardziej czystego od pierwotnie świeżego produktu.
Micelizacja gwarantuje przyswajanie witamin A, D, E, K ,beta karotenu, koenzymu Q10, kwasów tłuszczowych typu Omega 3,6,9, jak również flawonoidów na poziomie bliskim 100%. Dla porównania te same witaminy w postaci niezmicelizowanej wchłaniają się maksymalnie w kilkunastu procentach.
Firma dba o najwyższą jakość surowców oraz o proces technologiczny, który jest kontrolowany zgodnie z wymaganiami norm ISO. Każda partia produktów poddawana jest szczegółowej kontroli i posiada atest jakości. Są na produkty certyfikaty świadectwa czystości, między innymi Europejski certyfikat HACCP.