fb

Zdrowa żywność

Zdrowa żywność to taka, która pozbawiona trucizn może organizmy żywe wspomagać a nie niszczyć, której wibracja nie zakłóca funkcjonowania organizmu a wprowadza do niego właściwe składniki odżywcze. Mimo że tylko 20% energii życiowej pochodzi z pożywienia, to bardzo ważny czynnik  w życiu człowieka. Każdy żywy organizm potrzebuje składników odżywczych, tak jak każda budowa potrzebuje budulca, bo bez niego nic nie może powstać . Ponieważ w dobie ewolucji każdy organizm  dostosował się do naturalnych bodźców i składników, to tylko takie są mu potrzebne. Natomiast substancje sztuczne i nienaturalne trafiające z pokarmem, organizm traktuje, jako szkodliwe i obce mu, dlatego z takimi walczy starając je wyrzucić. Traci przy tym energię, a gdy nie może ich pokonać, zatruwa się. Żywność przetworzona, zawiera bardzo dużo różnego sortu sztucznych “polepszaczy”, barwników, konserwantów, które organizm najczęściej nie toleruje. Gdy ilości tych szkodliwych substancji przekraczają możliwości detoksykacyjne tak osłabionego organizmu, zaczyna się tragedia. Bo co robi przeciętny Kowalski gdy poczuje nadchodzącą chorobę …. najpierw ją bagatelizuję nie znając przyczyny. Myśli sobie,  może to przejdzie. Gdy nie przechodzi a nawet następuje pogorszenie zwalające z nóg, wtedy postanawia iść do lekarza. Ale państwowa służba zdrowia ma terminy.  Gdy po jakimś czasie dotrze do “doktora medycyny akademickiej” to co dostaje?  LEK z Apteki. W aptece większość leków szczególnie tych najtańszych to leki syntetyczne.  Zastanówmy się? Lecząc człowieka medycyna akademicka, nie proponuje mu naturalnych substancji, których on potrzebuje, tylko nie dobierając mu właściwych, które jego organizm może zaakceptować, wpycha w niego sztucznie wyprodukowane substancje chemiczne.

Jak twierdzi Jerzy Zięba w książce Ukryte terapie cz. 1 Organizm człowieka nie cierpi na żadną chorobę z powodu braku leku, ale z powodu braku substancji naturalnych lub nadmiaru substancji szkodliwych. Człowiekowi potrzeba do prawidłowego funkcjonowania: minerałów, pierwiastków śladowych, witamin, tłuszczów białek, czystego powietrza, czystej wody, aktywnego ruchu, ale przede wszystkim naturalnej nieprzetwarzanej, niemodyfikowanej, naturalnej żywności. Odżywiając się śmieciową żywnością, nie dziwmy się, że czujemy się jak śmiecie.

Immunocal – prekursor glutationu

Immunocal – niezdenaturyzowane białko serwatki z cysteiną związaną – innowacyjny suplement na odporność – wzmacnia układ immunologiczny, chroni przed wolnymi rodnikami, wspomaga detoksykację organizmu. Twój organizm codziennie jest atakowany przez bakterie, wirusy,...

czytaj dalej

Sok z Aloesu

HERBAL MONASTERIUM ALOES 500 ML – DLA ZDROWIA I DOBREGO SAMOPOCZUCIA Suplement diety Herbal Monasterium Aloes został wytworzony ze starannie wyselekcjonowanych liści rośliny aloe vera. Spożywany regularnie w odpowiednich ilościach, wykazuje pozytywny wpływ na...

czytaj dalej
Artro Protect Max

Artro Protect Max

Suplement diety Artro Protect Max obok tradycyjnych składników, takich jak glukozamina, chondroityna, Boswellia serrata i witamina C, zawiera natywny kolagen typu II. Ten rodzaj kolagenu występuje wyłącznie w chrząstce, a tworzone przez niego włókna charakteryzują się...

czytaj dalej

Col – sprej z wyciągiem roślinnym

Dane o preparacie: Toksyny Wskazania Dysbioza Dysbioza jelitowa, stosowanie zasadniczo w kombinacji.   Szczegółowe informacje o preparacie: Preparat o nazwie Col to spray do detoksykacji jelit. Nie mylić z preparatem przeznaczonym do normalizacji mikroflory...

czytaj dalej

Anti-Anti B – kapsułki z wyciągiem roślinnym

Dane o preparacie:   Toksyny Wskazania Dysbioza Ważna część zestawu do symbiozy jelitowej zawierająca kulturę bakterii mlekowych Karcynogen jelitowy   Szczegółowe  informacje o preparacie: Kultowy preparat w systemie Marion. Mówiąc najprościej, jest to...

czytaj dalej

Coral Calcium

Coral Calcium jest bioprzyswajalną formą preparatu otrzymywanego z rafy koralowej wód Okinawy (Japonia) o unikalnym składzie. Głównym jego składnikiem jest jonowa forma wapnia, co znacznie ułatwia jego przyswajanie przez organizm. Wapń bierze udział w tworzeniu i...

czytaj dalej

Ksylitol

Ksylitol jest tak zwanym alkoholem cukrowym, uzyskiwanym najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów 6-cio i 12-sto węglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym....

czytaj dalej

Olej rzepakowy

Tłoczony na zimno olej rzepakowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3 oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat....

czytaj dalej

Preparaty MARION

Organizm człowieka może dobrze funkcjonować tylko wtedy, gdy odbywa się międzykomórkowa wymiana informacji. Aby to było możliwe, organizm musi pozbyć się toksyn. Właśnie do tego służą preparaty Marion.

czytaj dalej

Olej z pestek moreli

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu. W swym składzie zawiera NNKT, witaminę A, B, E oraz składniki mineralne. Jego największym skarbem...

czytaj dalej

Olej koperkowy

  Jest olejem tłoczonym z nasion kopru. Olej ma zabarwienie ciemno zielone i smak typowy dla rośliny kopru. Skład kwasów tłuszczowych to w 80-90% kwasy jednonienasyconenie, w tym 70-80% kwas petroselinowy. W swoim składzie zawiera również kwas oleinowy 6-10% i...

czytaj dalej

Olej konopny

Olej konopny tłoczony na zimno jest cennym źródłem NNKT, które stanowią ok. 75% oleju. Charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych...

czytaj dalej

Olej sezamowy

Olej sezamowy to jeden z lepszych olei roślinnych. Otrzymywany poprzez proces tłoczenia na zimno nasion sezamu. Posiada ciemno-żółty lub brązowy kolor, bardzo ciekawy lekko orzechowy smak oraz sezamowy zapach. Bardzo często dodawany do potraw kuchni orientalnej,...

czytaj dalej

Komosa Ryżowa z Warzywami

TischleinDeckDich ("Wykwintny Posiłek") to wyborny posiłek z komosy ryżowej, prosa, ryżu, ziemniaków, marchwi, cebuli, groszku, czerwonej papryki, z czosnkiem, ziołami i przyprawami. "Wykwintny posiłek" nie tylko wygląda kolorowo, przekonuje również różnorodnością...

czytaj dalej

Poranny Posiłek MorgenStund

Poranny Posiłek to kaszka z prosa i gryki, z jabłkiem i ananasem, pestkami dyni, słonecznika, słodkimi migdałami i amarantem, ktόra została opracowana, by umożliwić wszystkim ludziom lekkie i zdrowe śniadanie, bogate w substancje zasadotwόrcze i balastowe,...

czytaj dalej

Syrop malinowy

Dzięki tradycyjnej recepturze syrop zachował naturalny wspaniały smak i delikatny aromat malin. Można stosować: przy przeziębieniach, jako środek rozgrzewający, powodujący ?ciepłe pocenie?, stosowany jako dodatek do herbaty. Przy częstym stosowaniu łącznie z syropem...

czytaj dalej

Konfitura z malin – niskosłodzona

Do konfitury trafiaja dojrzałe owoce malin, zebrane na ekologicznie czystych terenach. Na każde 100 gram produktu przypada aż 69 gram świeżych malin i ich soku. To sprawia, że konfitura malinowa jest bardzo bogata w owoce, nie zaś w żele i wypełniacze. W tej...

czytaj dalej

Konfitura z wiśni

Wśród dostępnych na rynku produktów, nasza konfitura wiśniowa się zdecydowanie wyróżnią. Sporządzona została według ściśle przestrzeganej technologii, dzięki której udało się nam zachować niepowtarzalne walory szlachetnych owoców wiśni. W naszej konfiturze nie...

czytaj dalej

Konfitura z płatków róży

Konfitura z płatków roży to elegancja, wyrafinowanie i najwyższa z możliwych jakość. Konfitura z płatków róż to niezwykła kulinarna przygoda na którą warto dać się zaprosić.

czytaj dalej

Suplementy