Olej z Oregano

Olej z oregano charakteryzuje się silnymi właściwościami przeciwgrzybicznymi. Sprawdza się przy zwalczaniu infekcji bakteryjnych i wirusowych. Opóźnia procesy starzenia się skóry. Od czasów starożytnych oregano zalecano przy leczeniu rozmaitych schorzeń i dolegliwości. Dioskurides uwidocznił jego działanie jako silnego a zarazem naturalnego antybiotyku.
Olej z oregano polecany jest w terapii dolegliwości związanych z układem pokarmowym, takich […]

Olej z pestek moreli Natuwit

olej-z-pestek-moreli-natuwit-250-mlOlej z pestek moreli Natuwit ma działanie profilaktyczne w walce z nowotworami. Jest naturalnym stymulatorem układu odpornościowego. Tłoczony jest z gorzkich pestek moreli pochodzących z Turcji. Pestki moreli zawierają w sobie największą ilość witaminy B17. Ten organiczny związek składa się z glukozy, cyjanku […]

Olej kokosowy

indekslm;Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z miąższu kokosa poprzez mechaniczne wyciśnięcie. Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). W temperaturze do +25°C występuje w postaci […]

Olej z kryla

olej-z-kryla-eko-eko-krill-oil-30-kapsulek-suplement-diety.jpg.800x800_q100Pierwszy, unikalny, synergiczny, chroni serce i układ odpornościowy. Olej z kryla to synergiczne połączenie fosfolipidów, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i antyoksydantów. Głównym fosfolipidem zawartym w oleju jest fosfatydylocholina. Ten składnik będący formą lecytyny jest bardzo ważnym elementem odżywczym dla komórek mózgowych. Wpływa na […]

Olej rzepakowy

4df56f26fc0fc8d374a0f69cc61895e6Tłoczony na zimno olej rzepakowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3 oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno […]

Olej z nasion pietruszki

olej z nasion pietruszkiOlej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion pietruszki. Zawartość oleju w nasionach waha się w granicach 20-24%. Olej w swojej zawartości składa się prawie wyłącznie z kwasów nienasyconych (92-96%) i kwasów nasyconych (2-8% kwas palmitynowy i stearynowy). Wśród kwasów […]

Olej z pestek moreli

z-pestki-moreliOlej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu. W swym składzie zawiera NNKT, witaminę A, B, E oraz składniki mineralne. Jego największym […]

Olej koperkowy

 

th_olej-koperkowyJest olejem tłoczonym z nasion kopru. Olej ma zabarwienie ciemno zielone i smak typowy dla rośliny kopru. Skład kwasów tłuszczowych to w 80-90% kwasy jednonienasyconenie, w tym 70-80% kwas petroselinowy. W swoim składzie zawiera również kwas oleinowy 6-10% i kwas linolowy 5-9%. […]

Olej konopny

olej-konopny-tloczony-na-ziOlej konopny tłoczony na zimno jest cennym źródłem NNKT, które stanowią ok. 75% oleju. Charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i […]

Olej sezamowy

olvita_olej_sezamowy_250_mlOlej sezamowy to jeden z lepszych olei roślinnych. Otrzymywany poprzez proces tłoczenia na zimno nasion sezamu. Posiada ciemno-żółty lub brązowy kolor, bardzo ciekawy lekko orzechowy smak oraz sezamowy zapach. Bardzo często dodawany do potraw kuchni orientalnej, głównie chińskiej. Dodawany […]

Facebook